Zatímco v úterý odpoledne a večer se silnice v kraji proměnily v sněhové peklo a policisté řešili do desáté hodiny večer přes sedmdesát nehod, v noci a ve středu už byla situace klidnější. „Mezi desátou hodinou večerní a středeční pátou hodinou ranní jsme dokonce neevidovali ani jednu nehodu. Za středeční ráno a dopoledne se pak staly na dvě desítky dopravních nehod, které mnohdy souvisely i se špatným počasím," shrnul policejní mluvčí Petr Vala.

Opravovaný kostel v Doubravníku na Brněnsku.
Střecha věže se proletěla: v Doubravníku takto opravují kostel, podívejte se

Po deváté ráno například na silnici mezi Tuřany a Sokolnicemi na Brněnsku skončilo jedno auto na střeše v poli. „Podle prvních zjištění řidička nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu vozovky a povětrnostním podmínkám. Určitý podíl na nehodě však podle zjištění policistů mohlo mít i to, že auto mělo sjeté pneumatiky," poznamenal Vala.

Starší řidička auta skončila v nemocnici. „Po ošetření jsme ji s poraněními lehčího charakteru převezli do brněnské Úrazové nemocnice," uvedla mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Dvě auta se srazila v úterý u brněnských Tuřan.
Sněhová divočina na jihomoravských silnicích i v Brně. Podívejte se

V Žabčicích zase osobní auto nabouralo do popelářského vozu. „Mladá žena z auta se lehce zranila a převezli jsme ji do Traumacentra bohunické fakultní nemocnice," řekla Bothová.