Podle mluvčí brněnského dopravního podniku Barbory Lukšové přecházel muž přes nástupní ostrůvek. „Zavrávoral a upadl pod kolo vozu," uvedla Lukšová. Dodala, že trolejbusy kvůli nehodě nabíraly zhruba desetiminutové zpoždění.

Protože se tragický moment stal ve frekventovanou denní hodinu, byly linky i zastávka plné cestujících. Ti potvrdili slova mluvčí. „Byl to starý pán, který chodil o francouzských holích. Při přecházení spadl pod trolejbus, možná se mu zamotala hlava," popsala svědkyně, která opodál postávala se svými dvěma dětmi.

Nehodu i její tragický následek pozorovali také lidé z trolejbusu, který stál v opačném směru zastávky Makovského náměstí. „Já jsem ten moment nepostřehl, přítelkyně část situace zahlédla. Nastupovali jsme do autobusu, a ten se pořád nerozjížděl. Pak jsem uviděl, že pod protějším trolejbusem někdo leží. Nebyl jsem samozřejmě první, další cestující si toho všimli o něco dřív. Nejspíš uklouzl," řekl mladý muž, který kvůli svědectví oslovil také přítomné policisty.

Ostatní cestující byli podle jeho slov rozrušení. „Řidič otevřel dveře, tak začali vycházet ven. Někteří volali záchranku, jiní i policii," dodal.

Na místě zasahovali nejdříve hasiči. „Při příjezdu kolegů už ve voze nebyli žádní cestující, při nehodě v něm jelo asi třicet nebo čtyřicet lidí. Nikdo z nich se nezranil," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Petr Příkaský.

Jednotka ze stanice Brno-Lidická provoz na místě řídila kyvadlově, úlohu poté převzali republikoví policisté. Ti nehodu také vyšetřují. „Zjišťujeme, co se stalo. Je možné, že měl muž zdravotní problémy," informovala mluvčí jihomoravské policie Petra Ledabylová.

Linky x30, 34 a 36 jezdily odklonem po trase linky 32 přes Slovanské náměstí. Dvacet minut po třetí hodině se vrátily na svou trasu.

Podobný tragický incident se tento rok stal u brněnské zoologické zahrady v březnu. Tramvaj večer přejela člověka, její řidič si toho nevšiml. Mrtvého chodce ohlásila až jeho kolegyně, která si všimla krve na kolejích. Chodce tehdy srazil až druhý vůz soupravy, proto řidič o ničem nevěděl.