Těm předali hasiči do péče dva zraněné. „Vyprošťovali jsme jednu osobu, ale bez technických prostředků,“ přiblížil mluvčí jihomoravských hasičů Filip Venclovský.

Most mezi brněnskými Chrlicemi a Rebešovicemi před rekonstrukcí.
Na D2 u Chrlic se omezí provoz kvůli opravě nadjezdu. Víme, na jak dlouho

Záchranáři na místo vyslali několik posádek, včetně vrtulníku. „V péči jsme měli muže, který se zranil těžce. Po ošetření jsme s ním letěli do Fakultní nemocnice Brno na urgentní příjem,“ sdělila Michaela Bothová, mluvčí jihomoravských záchranářů.

Ti se na místě postarali i o nezletilou dívku, která utrpěla středně těžká zranění. „Také ji jsme ošetřili. Následně jsme ji transportovali k další péči do Dětské nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranky.

Dálnice byla ve směru na Prahu zhruba půl hodiny uzavřena. „Nyní je provoz obnovený, ale omezený,“ sdělil před devátou hodinou mluvčí hasičů. Ti na havarovaném autě provedli protipožární opatření.

Vagon osobního vlaku hořel na trati mezi Břeclaví a Brnem.
Vlak na trati mezi Břeclaví a Brnem začal hořet, nouzově zastavil u Vranovic

Policisté zjišťují okolnosti vážné nehody. „Auto z dosud nezjištěných příčin vyjelo mimo dálnici a převrátilo se na střechu. Příčiny a okolnosti nehody vyšetřují dálničtí policisté,“ přiblížil policejní mluvčí Petr Vala. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Po dobu zásahu, příletu a přistání vrtulníku byla dálnice v jednom směru uzavřená. „V 8.18 byl částečně umožněn průjezd místem, plně pak o půl jedenácté,“ doplnil mluvčí policie.