Před půl sedmou večer na Lesné začaly malé manévry, u nichž asistovali strážníci, které na místo zavolali majitelé v ulici zaparkovaných aut. „Při pohledu na kamion, který měl od aut odstup asi patnáct centimetrů a mohl je poškodit, se lidé rozhodli přivolat pomoc. Když řidič zjistil, že ulicí neprojede, rozhodl se z ní vycouvat, což se mu však hned nepovedlo," uvedl Ghanem.

Hlídky strážníků se pokusily kontaktovat co nejvíce majitelů zaparkovaných osobních aut, aby své vozy posunuli. Kolos se po usilovném snažení řidiče dostal nejdříve alespoň na okraj silnice, díky čemuž auta Třískalovou opět mohla projet. „Řidič musel couvat více než sto padesát metrů, přestože v některých okamžicích se návěs dostal až do dvoucentimetrové blízkosti odstavených aut," ocenil Ghanem schopnosti zahraničního šoféra.

Nastal však další problém, na již širší cestě v mírném kopci kamion pro změnu uvěznila vrstva uježděného sněhu. „Při čtvrtečních podmínkách nebylo vyprošťování vůbec snadné," poznamenal mluvčí strážníků.

Ti na pomoc povolali nejprve silničáře. „Ani posyp přímo pod kola však nepomohl," dodal mluvčí. Na místo tak museli přijet i hasiči s vyprošťovací technikou. Kamion se dostal z pasti až zhruba v půl desáté večer.

Zdroj: Městská policie Brno

Zdroj: Městská policie Brno