„Nechtěl, aby peněženku naditou bankovkami někdo ukradl, a tak ji předal hlídce městské policie. Strážníci uvnitř napočítali přesně 54 696 korun a objevili taky platební kartu, věrnostní průkazky a osobní dokumenty,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Strážci zákona si ověřili, že peníze nepochází z trestné činnosti, a po sérií telefonátů a dotazů se jim podařilo sehnat kontakt na majitelku. „Víme, že v podobných situacích se spousta lidí ptá, kdo propánakrále nosí v peněžence tolik peněz. Třeba ten, kdo vyzvedl tržbu, potom peněženku položil na střechu auta a odjel. Jsme jen lidé a všichni děláme chyby,“ dodal Jakub Ghanem.

Ilustrační foto
Muž z Brněnska toužil po novém autě, ale podvodník ho připravil o statisíce

Nález oznámil strážníkům muž v pondělí po poledni když zavolal na linku 156. Peněženku plnou hotovosti našel v podzemních garážích v centru města. Díky tomu se peníze dostaly zpět k majitelce. „Pětačtyřicetiletá žena dokonale popsala veškeré předměty i přesnou částku, což byla tržba, o jejíž vyzvednutí požádala ten den svého spolupracovníka. Před odjezdem z garáží peněženku položil na střechu auta, zapomněl na ni a nechal ji spadnout,“ popsal Ghanem.

Šťastná žena podle něj spolehlivě prokázala, že jí všechny věci patří, a vydělané peníze se jí tedy díky poctivému nálezci a pátrání strážníků vrátily.