Řidičské schopnosti a odhad přecenila řidička osobního vozu. V Brně na křižovatce ulic Antonínská a Lidická u lužáneckého parku se chtěla otočit do protisměru. Špatně však odhadla rychlost svého vozu a vedle ní jedoucí tramvaje. Její úmysl tramvaj předjet skončil tak, že najela přímo pod soupravu, která už neměla šanci zastavit.

Nehoda zpomalila v pátek před jednou hodinou po obědě provoz zejména v Lidické ulici. Celá událost se obešla bez asistence záchranné služby a lékařů, řidička vyvázla bez zranění. Na místo ale museli vyrazit hasiči a strážníci.

„Hlídky strážníků usměrňovaly provoz, protože se v ulici tvořily kolony. Dopravu na trase do Řečkovic se podařilo zcela obnovit po necelé půlhodině,“ popsala celou situaci mluvčí brněnských strážníků Denisa Kapitančiková.

Hasiči z nedaleké služebny v Lidické ulici zajistili, aby nevznikl požár. Odpojili také napájení trolejí, aby zničené auto odtáhli z kolejiště. „Pokud potřebujeme odstranit následky nehody, je odpojení trolejí běžné. Cestujícím jsme zajistili náhradní dopravu,“ vysvětlila tisková mluvčí brněnského dopravního podniku Hana Pohanová.