Auta podle něj končila na střeše nebo v příkopech a to i tehdy, když lidé jezdili opatrně rychlostí do 30 kilometrů v hodině. „Ze všech nehod jsme evidovali pouze jedno lehčí zranění," zdůraznil Malášek.

Nákladní vozidlo skončilo dnes odpoledne v příkopu například u Branišovic na Brněnsku. Komplikovalo to dopravu asi čtyři hodiny.

Částečně blokovala provoz dnes odpoledne i nehoda dvou osobních aut mezi obcemi Louka a Lipov na Hodonínsku. „Silnice je v celé šíři zledovatělá," uvedla policie na svém webu. Ledovka se drží na na silnici u Drnovic na Vyškovsku. Web policie hlásí ledovku i na Merhautově ulici v Brně. Kolony se vytvářely i u obce Ježkovice na Vyškovsku. Auta nemohla vyjet do kopce kvůli ledovce.

K nehodám vyjížděli i hasiči. Například v Blansku otáčeli zpět na kola auto, které skončilo na střeše. Nehoda se obešla bez zranění.

Podle webu cestářů jsou silnice v kraji sjízdné se zvýšenou opatrností. na některých je zledovatělá vrstva krytá posypem. Dálnice cestáři ošetřili chemicky.