„ Hasičské jednotky spolu s odtahovou firmou právě vyprostily návěs kamionu z protihlukové bariéry. Silnice je nyní úplně uzavřena. Na místě události zasahuje i jednotka z Hlučína s vyprošťovacím autem. Hasiči zajistili únik provozních kapalin a chystají se položit na zem sloup veřejného osvětlení, který byl při nehodě poškozen." uvedl mluvčí krajských hasičů Jaroslav Mikoška. „Jeden člověk se při nehodě lehce zranil," podotkl operační důstojník hasičů, kteří na místě zasahovali.

Další řidič se zranil také při nehodě u Podivína na Břeclavsku.

Od noci přitom po silnicích jezdí prakticky všechny dostupné sypače. „Od devíti večer do sedmi ráno jsme spotřebovali 550 tun posypových materiálů. Na zásazích se podílelo všech jednadvacet sypačů, které máme k dispozici. Díky tomu a zmírnění sněžení se nám podařilo připravit silnice na ranní provoz," uvedl provozní ředitel Brněnských komunikací Leoš Chasák.

Brněnské silnice jsou podle něj ráno převážně holé a mokré. „Pouze lokálně by se mohla objevit vrstvička rozbředlého sněhu, která by se ale měla v co nejkratší době rozpustit," řekl Chasák.

Mokré po chemickém ošetření a se zbytky rozbředlého sněhu je většina silnic včetně dálnic v kraji. Na silnicích se zákazem chemického posypu leží ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Všechny silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. U Rosic a Ostopovic na Brněnsku a Drnovic na Vyškovsku je na silnici ledovka. Při sněžení si řidiči musí dát pozor také na sníženou viditelnost.

Podle meteorologů má s přestávkami sněžit celý den. „Bude zataženo s občasným sněžením, zejména na jihu a východě kraje i trvalejším. Později odpoledne ale postupně od severu očekáváme slábnutí srážek. Místy přijde přechodně i sníh s deštěm. Nejvyšší teploty budou mezi minus dvěma a dvěma stupni," uvedl Miloslav Hradil z brněnské pobočky Českého hydrometeorolo­gického ústavu. Ve čtvrtek očekává už jen slabé sněžení.