Nehoda se na frekventované křižovatce stala před půl jedenáctou dopoledne. „Příčiny nehody vyšetřujeme, budeme využívat i kamerové záznamy z tramvají a městského kamerového systému. Podle prvotního šetření řidič osobního auta vyjel do křižovatky z Kotlářské ulice, přičemž se střetl s tramvají jedoucí po ulici Veveří ve směru do centra města. Náraz auto odmrštil, přetočilo se a nabourala do něj tramvaj jedoucí v opačném směru," popsal nehodu policejní mluvčí Petr Vala.

Dechová zkouška u řidiče byla negativní.

Z půldruhé tuny ledu vytvořili umělci při akci Advent na Moraváku na brněnském Moravském náměstí velkého Inku i s trůnem. Ledová socha bude u vchodu na adventní trhy tak dlouho, dokud nerozmrzne.
Ledový Inka dohlíží na trhy na Moravském náměstí. Největší nepřítel? Teplo

Podle provozního ředitele brněnského dopravního podniku Jana Seitla vjel řidič osobního auta do křižovatky na červenou. „Dle nám dostupných informací vjel řidič z vedlejší ulice do křižovatky na signál stůj a tím došlo ke střetu se dvěma tramvajemi, které křižovatkou právě na signál volno projížděly," uvedl Seitl.

Auto mezi sebou tramvaje doslova zmáčkly. Z vraku museli zaklíněného řidiče vyprostit hasiči. „Po celou dobu byl při vědomí a komunikoval s námi. Nejdříve jsme měli informaci, že auto mělo začít hořet, ta se ale nepotvrdila," řekl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Řidič osobního auta skončil v nemocnici. „Muže jsme převezli na urgentní příjem bohunické fakultní nemocnice. Utrpěl zranění spíše lehčího charakteru. Vzhledem k závažnosti nehody jej ale čeká komplexní vyšetření," informovala mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová. V tramvajích se naštěstí nezranili ani cestující, ani řidiči.

Hlavní vlakové nádraží v Brně při výluce.
Velká výluka končí. Vlaky i cestující se vrací z "rozvojové země" do centra Brna

Nehoda na desítky minut zablokovala dopravu. „Asi hodinu byl přerušen provoz na tramvajových linkách 3, 11 a 12, a rovněž na trolejbusových linkách 25 a 26 přes celé centrum města. Samozřejmě jsme nasadili náhradní autobusy, ale vzhledem k rozsahu nehody jsme nebyli schopní pokrýt všechny vypadlé spoje," uvedl za dopravní podnik Seitl. Trolejbusové linky se opět rozjely asi hodinu po nehodě, před třičtvrtě na dvanáct už místem projely i tramvaje.

Osobní auto zůstalo po nehodě zcela zničené. „Na tramvajích budeme škodu ještě vyčíslovat na základě technické prohlídky ve vozovně, v tuto chvíli škodu odhadujeme na zhruba půl milionu korun," uvedl na místě nehody Seitl.