Z vraku auta museli hasiči vyprošťovat posádku jednoho z aut, která se minutu po půlnoci srazila v brněnské Štefánikově ulici. Dvaadvacetiletý řidič nepřežil, na místě podlehl svým zraněním. „Další tři zraněné spolujezdce jsme přepravili odvezli do nemocnice. Dvě mladé dívky do dětské nemocnice se středně těžkým zraněním, lehce zraněný dospělý muž pak skončil v bohunické nemocnici," uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová.

Ilustrační foto.
Bílá sobota začala tragicky. Náraz odmrštil auto na sloup, řidič na místě zemřel



Druhý stupeň požárního poplachu vyhlásili hasiči kvůli půlnočnímu požáru střechy rodinného domu v Litobratřicích na Znojemsku. Hořet začalo asi hodinu před půlnocí. „Velitel jednotky si nechal na místo zavolat jednotky ze druhého stupně požárního poplachu. Během půl hodiny se jim přesto podařilo dostat požár pod kontrolu. Na místě kolegové dohašovali, hledali ohniska požáru a rozebírali konstrukci střechy. Likvidace požáru byla kolem půl třetí v noci. Při požáru se nikdo nezranil a škoda je odhadnuta na osm set tisíc korun,“ řekl Deníku Rovnost mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška s tím, že příčina požáru je předmětem šetření vyšetřovatele.

Ilustrační foto.
Noční požár střechy rodinného domu zaměstnal hasiče. Škoda? Přibližně 800 tisíc



Hasiči vyjížděli k menšímu požáru také v sobotu ráno kolem šesté hodiny do Miroslavi. „Hořely tam dva přístřešky, na které hasiči nasadili dva vodní proudy. Vše kolegové rozhrabali a dohasili,“ dodal Mikoška.

Ve tři hodiny ráno v Žabčicích na Brněnsku pak likvidovaly jednotky hasičů také požár rozvodné skříně u sloupu elektrického vedení. „Škoda způsobená požárem se odhaduje na 20 tisíc korun," shrnul Mikoška.

V brněnské Kníničské ulici se srazila tři auta. Zraněné převezli do nemocnice s lehkými zraněními. Byly to dvě děti a matka.
Při nehodě tří aut v Kníničské ulici se zranili tři lidé. Matka a její dvě děti