Zranili se při ní dva lidé. Podle policejní mluvčí Petry Vedrové byla dálnice na osmnáctém kilometru uzavřená v obou směrech více než dvě hodiny. „Prováděli jsme odklon. K události byl přivolaný i vrtulník, který monitoroval situaci," sdělila mluvčí.

Podle ní k nehodě došlo tak, že se řidič auta Honda vyhýbal předmětu na silnici a dostal smyk. V protisměru se poté čelně srazil s jedoucím mercedesem. „Záchranáři odvezli řidiče a spolujezdkyni z vozu Honda do nemocnice s lehkým zraněním," dodala Vedrová. Policisté zjistili, že řidiči nebyli pod vlivem alkoholu.

Další dvě nehody

Ještě před půlnocí se asi o kilometr blíž Brnu střetla na dálnici další dvě auta. Nehoda se tentokrát obešla bez zranění. Škoda podle policistů nepřesáhla sto tisíc korun.

To nebylo všechno. Ve tři hodiny ráno vyjely na dálnici na Hustopečsku dvě jednotky profesionálních hasičů. Kvůli nehodě ve směru na Bratislavu. Řidič dodávky totiž nepřejel do svedeného úseku, ale pokračoval rovně. V místě, kde se provádí opravy dálnice, pak najel na kopu zeminy. „Dodávka se převrátila na bok. Ke zranění nedošlo," zmínila poslední noční událost na nebezpečném úseku dálnice policejní mluvčí. Jak doplnila, škoda na vozidle byla v tomto případě devadesát tisíc korun.

Záchranáři odvezli po dopravní nehodě na dálnici dva lidi do nemocnice. U Velkých Němčic se v noci na čtvrtek čelně střetla dvě osobní auta.