Policie uzavřela sjezd do Brna u Ostopovic, byl zablokovaný asi šest hodin. „Zvědaví řidiči zpomalovali a sledovali nehodu, proto se průjezd zdržel,“ informoval v půl páté odpoledne mluvčí policie Bohumil Malášek. Řidič se zranil, museli ho vyprošťovat hasiči. Podle mluvčí záchranářů Hedviky Kropáčkové ale nebyl zraněný vážně.

Kamion s cizí registrační značkou narazil do svodidel a naklonil se. Převážel pytle s granuláty, ty do večera překládali technici specializované firmy. „Protože nebyl kamion stabilní, nemohli použít vysokozdvižný vozík a vykládali pytle ručně. Následně odklidili samotný kamion,“ sdělil po šesté hodině mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.



Vyproštění kamionu trvalo hodiny. „Z vozu uniklo asi 350 litrů pohonných hmot. Uklízeli jsme naftu, která vytekla,“ řekl Mikoška. Zásahu dohlížela i pracovnice odboru životního prostředí.

Záchranným složkám při zásahu bránila kolona řidičů. Hasiči se na místo nemohli dostat. „Opakovaně apelujeme na řidiče, aby při příjezdu do kolony nechali mezi pruhy alespoň tři metry širokou uličku a především ji po průjezdu zasahujících složek opět neuzavírali, což byl i pondělní případ. Vytváření uličky až v době příjezdu zásahových vozidel značně zdržuje a komplikuje cestu na místo, kde jsme potřeba," upozornil Mikoška.

Policie nabádala řidiče k obezřetnosti. „Ti, kteří jedou z D1 do Brna, musí využít sjezd na Vídeňskou ulici, kdo to prošvihne, dostane se z dálnice až u Ostrovačic,“ varoval krátce po nehodě Malášek.

Ilustrační foto.
Muž spadl v šachtě kolektoru, s hasiči se pak prošel brněnským podzemím