Za volantem řidičů pod vlivem policisté přistihli devětačtyřicet, deset z nich způsobilo dopravní nehodu. Těch policisté řešili šestasedmdesát. Šestadvacet řidičů zastihli pod vlivem drog. Nejtragičtější nehoda se stala v Břeclavi. Žena, kterou srazilo auto, zemřela.

V Sovadinově ulici v Břeclavi se stala vážná dopravní nehoda, při níž zemřela žena.
Velikonoční tragédie v Břeclavi: řidič byl pod vlivem alkoholu

Z alkoholu si starosti nedělal ani podnapilý muž, který ujížděl přes trávník strážníkům v Heršpické ulici. „Hlídka jej napomenula, že nesmí řídit dodávku, kolem níž se pohyboval. Odvětil, že nebude a zajistí si odvoz, poté ale sedl za volant a snažil se ujet přes travnatý pás. Nadýchal přes dvě promile,“ řekl mluvčí brněnských strážníků Pavel Šoba. 

Pití se nevyplatilo také čtrnáctiletému mladíkovi, kterého potkali v pátek strážníci v ulici Bašty. „Hoch sužovaný nevolnostmi jim přiznal, že vypil půl litru vodky a rum. Přivolali tedy zdravotníky, kteří jej převezli do Dětské nemocnice,“ prohlásil Šoba.

Řadu lidí o víkendu zastihly také náhlé zdravotní problémy. Péči lékařů potřeboval například muž, který v sobotu večer upadl na zastávce Celní. „Zůstal ležet nohama v kolejišti. Pomohli jsme mu do bezpečí a kvůli tržné ráně na hlavě přivolali sanitku,“ zmínil Šoba.

Čtyřicetileté ženě ve vážném stavu pomáhali strážníci v neděli. Upadla v Benešově ulici a udeřila se do temene. „Měla nepřítomný pohled a intenzivní náznaky nevolnosti. Údajně spolykala větší množství léků. Případ nyní prošetřuje republiková policie,“ uvedl Šoba.

Ilustrační foto.
Na jihu Moravy hrozí sníh, varují meteorologové