Nákladní auto převáželo papír, který se rozletěl kolem kolejí. Jeho návěs náraz hodně poškodil a vymrštil ho částečně mimo silnici. „Vlak narazil do zadní části vozu, kabina vypadala netknutá. Souprava zastavila asi sto metrů za přejezdem," popsal mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Nákladní auto zůstalo stát na silnici a policie proto uzavřela Kaštanovou ulici. „Třiadvacetiletý řidič má otřes mozku a pětatřicetiletý strojvedoucí naražený hrudník," upřesnila policejní mluvčí Petra Vedrová.

Oba zranění skončili v bohunické Fakultní nemocnici Brno. „Zranění řidiče autobusu byla středně těžká. Zdravotníci nemohli vyloučit vnitřní poranění, proto ho převezli na urgentní příjem," poznamenala mluvčí záchranářů Barbora Zuchová.

Osobní vlak jel ze Skalice nad Svitavou do Sokolnic. „Nikomu z cestujících se nic nestalo. Trať zůstane uzavřená nejméně tři hodiny. Část soupravy skončila mimo koleje," řekl Jan Kučera z Drážní inspekce.

Vyšetřování se zaměří na to, jestli na přejezdu fungovala signalizační světla. „Ale i tak je na přejezdu výstražný kříž, takže se každý řidič musí rozhlédnout, i když světla nesvítí," podotkl Kučera. Podle něj mohou vlaky v tomto úseku jet až devadesátikilo­metrovou rychlostí.

Srážka přilákala řadu zvědavců, kteří si přišli zásah záchranných složek prohlédnout zblízka. „Bydlím asi dvacet metrů od přejezdu a slyšel jsem velkou ránu, tak jsem vyšel ven. Řidič kamionu přijížděl směrem od Tuřan do centra a prý už mu do cíle chyběl jen asi kilometr. Nejspíš přehlédl světla na přejezdu," domnívá se muž bydlící v Brněnských Ivanovicích.

Asi v půl osmé večer to potvrdila i Drážní inspekce. „Výstražná světla byla v provozu. Vyčíslili jsme také škodu. U vlaku je to 220 tisíc korun a u nákladního auta 150 tisíc," doplnil Kučera.

Do normálu se provoz vrátil v sobotu ráno.