Řidič Mercedesu skončil po střetu mimo vozidlo. První pomoc se mu snažil poskytnout lékař, který zrovna jel okolo místa nehody do práce. Jeho snaha, stejně jako oživování záchranářů, bylo marné. „Řidič utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel,“ uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková.

Dopravu řídili policisté ve zmíněném úseku kyvadlově. Na místo přijelo další nákladní auto, na které dělníci přeložili náklad z nabouraného kamionu.

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v noci v adamovské Hybešově ulici. Poblíž podjezdu u železniční tratě nezvládl devatenáctiletý mladík řízení a s autem vyjel mimo silnici.
Adamov: devatenáctiletý mladík nezvládl řízení. Auto skončilo ve svahu

Podle policejních statistik letos zemřelo na silnicích na Blanensku při dopravních nehodách už sedm lidí. Tři z nich zahynuli koncem dubna mezi Závistí a Černou Horou na silnici I/43 po střetu dvou osobních aut. Příčinou bylo riskantní předjíždění. „Dva muži tehdy zemřeli na místě a třetí po převozu do nemocnice,“ poznamenal Malášek.

Podle krajského koordinátora BESIPu Pavla Čížka patří zmíněný úsek silnice první třídy k nejnebezpečnějším v kraji. „Od Závisti k Černé Hoře je tam táhlá rovinka s klesáním a pak serpentiny. Na I/43 je minimum míst k předjíždění. Silnice je totálně přetížená. Některým řidičům prostě rupnou v koloně nervy a začnou předjíždět. Tohle je jedno z těch míst, která jsou velmi nebezpečná,“ řekl Čížek.

V pondělí brzy ráno zasahovali hasiči u sesunutého svahu v brněnské Líšni. Po havárii vody ve Velatické ulici si voda hledala jinou cestu. Spolu s břehem se sesunula i dvě auta.
Sesutý břeh si odnesl dvě auta. V brněnské Líšni v noci zasahovali hasiči