K havárii okamžitě vyrazily jednotky hasičů, záchranářů i policistů. Následky srážky byly tragické. „Jedna Polka na místě zemřela," informovala krátce po havárii policejní mluvčí Andrea Straková. Řidička Citroenu zůstala po nehodě uvězněná v autě. „Z něj jsme ji museli vyprostit. Pak jsme provedli protipožární opatření a na místo vyslali i pracovníky vyškolené k poskytnutí posttraumatické intervenční péče," sdělil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Závažná poranění kromě řidičky Citroenu utrpěla ještě další žena z jednoho z polských aut. „Obě byly při vědomí. Po ošetření a stabilizaci na místě nehody jsme je převezli na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno," uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová. Dodala, že při nehodě se ještě lehce zranila další žena a poslední účastnice havárie, mladá dívka, měla spíše potíže z rozrušení.

Méně dramaticky než v neděli večer zatím vypadá doprava v Brně a na Brněnsku v první školní den ráno. Policisté už sice řešili jednu dopravní nehodu u Březiny a další dvě v Brně, všechny se ale obešly bez zranění.

A ani konec prázdnin podle dosavadních informací zatím žádné neobvyklé dopravní komplikace nezpůsobil. „Kolony jsou v Brně na stejných místech jako vždy v tuto dobu. To znamená například v Ostravské a Křenové ulici. Doprava zatím vypadá standardně," sdělil policejní mluvčí Pavel Šváb.