„Kvůli složitému vyprošťování převráceného kamionu byl provoz zastaven na 178. kilometru už před osmou hodinou ranní. O hodinu později havarovala tři nákladní auta ve směru do centra Brna na 189. kilometru. Obě nehody se obešly bez zranění, pro provoz na dálnici měly ale fatální následky,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Krátce před polednem ještě havarovala dvě nákladní auta na 188. kilometru.

Policisté na všech místech řídili a varují řidiče před možnými komplikacemi. „Objízdné cesty nemohou kapacitně stačit a v obou směrech se tvoří kolony,“ dodal Šváb.

Ilustrační foto.
Potrubí se rozroste až ke kraji Brna. Město doplní chybějící kanalizaci

První nehoda kamionu se stala krátce před osmou hodinou ráno na 174. kilometru ve směru na Prahu. Na místě nasadili hasiči těžkou techniku, protože bylo nutné složité vyprošťování, když se kamion převrátil na bok. Řidiči sjížděli z dálnice na 178. kilometru a zpět se napojili na nájezdu u Domašova na 168. kilometru. Nehoda kamionu se obešla bez zranění.

O hodinu později havarovaly na D1 tři kamiony a jedno osobní auto na 189. kilometru. Dálnice byla uzavřena od 182. kilometru ve směru na Brno. Náhradní trasa vedla po silnici II/602 a zpět na dálnici využili řidiči nájezd na 190. kilometru.

Brněnská restaurace Bohéma ještě když fungovala v prostorách budovy Janáčkova divadla v Brně. Ilustrační foto.
Návrat legendární restaurace Bohéma do Janáčkova divadla? Ve hře, tvrdí město

Poslední nehoda se stala krátce před polednem na 188. kilometru ve směru na Prahu. I zde se srazily kamiony. U této nehody došlo ke zranění. "Záchranáři ošetřili mladého muže. S podezřením na těžké zranění byl převezen na urgentní příjem fakultní nemocnice v Brně," doplnila mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.