U motorkáře jsou podle mluvčí jihomoravských záchranářů Michaely Bothové ohrožené životní funkce. „Řidič byl těžce zraněný a museli jsme mu zajistit dýchací cesty. Proto jsme ho vrtulníkem převezli na urgentní příjem do Fakultní nemocnice v Bohunicích," uvedla mluvčí.

Třicetiletý motorkář pravděpodobně nezvládl řízení. „Nehoda se obešla bez dalšího zavinění. Zjišťujeme, z jakého důvodu havaroval na rovném úseku," řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Do bohunické nemocnice museli záchranáři odvézt i osmatřicetiletého chodce, kterého před druhou hodinou ráno na dálnici D1 srazilo auto. „Muž měl mnohačetná poranění a převezli jsme ho také na urgentní příjem," upřesnila Bothová.

Chodce srazil osmačtyřicetiletý řidič. „Vyšetřujeme míru zavinění řidiče i to, z jakého důvodu se muž pohyboval na dálnici, kde neměl co dělat," zmínil Malášek.

Na místě nehody zasahovali také hasiči. „Chodce jsme našli mezi svodidly a po příjezdu jednotky s námi mluvil. V autě byli dva dospělí a dvě děti. Všichni vyvázli bez zranění," dodal mluvčí krajských hasičů Petr Příkaský.

Hasičská zbrojnice. Ilustrační foto.
Ukážou své stanice a techniku, s níž chrání životy. Hasiči otevřou dveře lidem