„V osobním voze byl muž středního věku. Bohužel jsme mu už nemohli pomoci. Zemřel před příjezdem našich posádek. Jednalo se o zranění neslučitelná se životem,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Ilustrační foto
Školky v Brně kvůli koronaviru zavírají. Bojí se většího rizika

Muži nepomohl ani okamžitý zásah hasičů. "K vyproštění řidiče jsme použili dvě vyprošťovací sady. Přes veškeré nasazení však muž svým zraněním na místě podlehl," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Řidič trolejbusu vyvázl bez zranění, při testu na alkohol nenadýchal. Ve voze linky 32 byli pouze dva cestující, kterým se také nic nestalo. 

Fakultní nemocnice Brno v Bohunicích.
Hackerský útok na bohunickou nemocnici: Pachatelům může hrozit i dvanáct let

Řidič auta projížděl Berkovou ulicí na křižovatku se Srbskou ulicí. Nedal přednost trolejbusu, následkem čehož došlo ke střetu. "Policisté na místě zhlédli záznam z kolizní kamery, která je umístěna za čelním sklem trolejbusu. Zjistili, že viníkem nehody je právě muž, který na místě zraněním podlehl. Nedal přednost," uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

„Jsem z toho hodně vedle. Už jsem se smiřoval s tím, že se bude hrát bez diváků, a teď tohle. Ještě jsem to nějak neskousl, jsem rozčarovaný, nic se však nedá dělat,“ sdělil Deníku Rovnost líšeňský útočník Martin Zikl.
Budou dál trénovat. Zbrojovka i Líšeň se musí vejít do limitu třiceti lidí

Nehodu zkoumal i Dopravní podnik města Brna. "Podle informací, které máme z tachografu, jel řidič trolejbusu povolenou rychlostí a střetu bohužel nemohl zabránit," uvedla mluvčí Hana Tomaštíková.

Trolejbusy linky 32 končily na Slovanském náměstí. Před devátou hodinou ráno opatření skončila a linky se vrátily na své obvyklé trasy.

Šéfbarman a spolumajitel brněnského baru 4pokoje Lukáš Látal.
Otevírací dobu zkrátí o osm hodin. Chceme rozvážet koktejly domů, říká barman

MICHAL HRABAL
JANA TOMALOVÁ