Taková je bilance nehody dvou aut, která se stala v neděli před šestou hodinou odpoledne na silnici mezi Židlochovicemi a Žabčicemi na Brněnsku. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. „V autech byli tři zaklínění lidé, museli jsme je vyprostit. Jeden člověk ležel mimo vozidlo. Nejhůř na tom bylo auto s mrtvým řidičem. Nejdřív jsme se ho snažili oživovat, ale nepomohlo to. Vedle něho seděla těžce zraněná spolujezdkyně, kterou transportoval do nemocnice vrtulník," komentoval mluvčí jihomoravských hasičů David Jirouš.

Provozní kapaliny podle něho do přírody neunikly a podařilo se jim je zachytit na silnici, kde je zlikvidovali. „Kromě toho v jednom z vozů také lehce jiskřila baterie," konstatoval Jirouš. Na dohašení aut použili hasiči jeden vodní proud. Na dokončení odklízecích prací však museli na místě čekat, než policie vyhodnotila první výsledky vyšetřování.

Nehoda se stala v levotočivé zatáčce za Židlochovicemi ve směru na Žabčice. Policie silnici na dvě hodiny úplně uzavřela. „Pak jsme auta začali pomalu pouštět. Do té doby řidiči museli místo objíždět přes okolní vesnice. Nyní zjišťujeme, proč se auta srazila a také, jestli byl některý z řidičů pod vlivem alkoholu," zhodnotila mluvčí jihomoravských policistů Petra Ledabylová.