Na místě zasahoval i vrtulník, pět jednotek záchranářů a inspektor provozu. „Jednalo se o mimořádný zásah. Na místě bohužel zemřela mladá žena, které jsme už nedokázali pomoct. Ošetřovali jsme také čtyři zraněné dospělé. Nejvážnějši se zranila žena středního věku, kterou jsme letecky přepravili na řízené ventilaci na urgentní příjem do brněnské bohunické nemocnice. Jednalo se o vážný strav, při němž byly ohrožené její životní funkce. Další tři dospělí utrpěli středně těžká a lehká zranění,“ popsala mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Nepříjemné čtvrteční ráno měl majitel auta, které skončilo v potoce v Řikoníně na Brněnsku. Z vody musel vozidlo vytáhnout až jeřáb, přivolaní hasiči však řidiče nenašli.
Auto skončilo v potoce, vytahoval je jeřáb. Řidiče vozu hasiči nenašli

Do dvou nemocnic museli záchranáři převézt také pět dětí. „Všechny pouze s lehkými zraněními. Převezli jsme je do brněnské dětské nemocnice a na chirurgii do břeclavské nemocnice,“ dodala.

Protože všichni lidé v obou autech byli Poláci, rozdal jim inspektor provozu letáky s potřebnými kontakty.

Zraněné z obou aut vyprošťovaly čtyři hasičské jednotky. „Dodávka začala po nárazu hořet, takže jsme nasadili jeden vysokotlaký proud. Z druhého auta jsme vyprostili zaklíněného řidiče,“ upřesnil zásah krajských mluvčí hasičů Petr Příkaský.

Podle prvotních informací jeden z řidičů usnul a přejel do protisměru. Po dobu zásahu i při odklízení prací policie silnici I/52 zcela uzavřela. „Zřídili jsme objízdnou trasu přes Pasohlávky a Dolní Dunajovice. Zatím není jasné, jak dlouho uzavírka potrvá,“ řekl policejní mluvčí Petr Zámečník.

K nehodě došlo na právě opravovaném mostě přes vodní nádrž Nové Mlýny. Kolem desáté hodiny policisté na silnici obnovili provoz.

Při požáru u Lanžhota oheň poničil obilí.
V kraji hoří obilí a stroje na polích. U Podivína oheň poničil balíkovač