K vyproštění člověka zpod tramvaje vyjížděly tři jednotky hasičů. „Zjistili jsme, že je tam pod první částí nápravy osoba, která je naživu. Osobu jsme vyprostili pomocí páteřní desky. Byla při vědomí a transportovali jsme ji do sanitky,“ popsal zásah mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Trať hasiči také zkontrolovali a řidiči tramvaje zajistili pomoc krizového intervenčního specialisty.

Podle záchranářů utrpěl mladý muž ležící na trati zranění dolní končetiny. „S otevřenou ránou stehna jsme zraněného převezli na urgetntní příjem bohunické nemocnie,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Zraněný je mimo ohrožení života. „Je po operaci a momentálně leží na Oddělení resuscitační a intenzivní medicíny III ve Fakultní nemocnici Brno,“ upřesnil dopoledne mluvčí nemocnice Pavel Žára.

Nehoda údržbové tramvaje zpoždění dopravy nezpůsobila. „Vše se podařilo vyřešit a ke zpožďování následných spojů nedocházelo,“ řekla mluvčí brněnského dopravního podniku Barbora Doležalová.

Hasiči a policisté evakuovali v neděli chatovou oblast v lese mezi obcemi Velenov a Suchý. Kvůli vichřici, která v kolonii pokácela stromy. Zákaz vstup platí do pondělního poledne.
Vichřice na jihu Moravy: evakuovaná chatová osada, přes 70 vyvrácených stromů