Nehoda se stala krátce po třetí hodině odpoledne. „Řidič osobního auta vjel do protisměru, kde se srazil s jiným. Do nich následně narazila dvě další auta,“ popsal situaci policejní mluvčí Bohumil Malášek. Proč řidič do protisměru vjel, policie zjišťuje. O čtyři zraněné pacienty se postarali jihomoravští záchranáři.

„Jeden muž utrpěl středně těžké poranění, jedna žena a dítě lehké a jednoho muže jsme po ošetření nechali na místě,“ přiblížila jejich mluvčí Michaela Bothová. Silnice byla zhruba hodinu a půl neprůjezdná. Po páté hodině odpoledne začali řidiči jezdit kyvadlově. „Kolona byla zejména ze strany od Pisárek,“ připustil Malášek. První odhad škody je nejméně dva miliony korun.

Masarykův onkologický ústav v Brně
Onkologický ústav v Brně zůstává návštěvám otevřený

Hasiči na místě pomáhali s přesunem pacientů do sanitky a také provedli protipožární opatření. Kromě toho je v sobotu zaměstnaly i dva požáry. Po deváté hodině ranní zasahovali u požáru obytného přívěsu v brněnských Bosonohách, který zcela shořel. Škoda je 120 tisíc. Jeden člověk se zranil. „Staršího muže jsme ošetřili a s popáleninami prvního stupně převezli do nemocnice v Bohunicích,“ sdělila Bothová.

Po půl dvanácté uhasili hasiči oheň v Zakřanech na Brněnsku. „Hořela tam společenská část v myslivně. Zamezili jsme rozšíření požárů do dalších místností. Škoda je i tak půl milionu korun,“ informoval mluvčí hasičů David Jirouš.