Mezi zraněnými byli dva policisté. „Jeden z nich utrpěl vážná poranění a po ošetření jsme ho přepravili na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno. Další tři včetně druhého policisty měli zranění středně těžká až vážná, převezli jsme je na urgentní příjem Nemocnice u svaté Anny v Brně,“ dodala Bothová.

Zdroj: Se souhlasem HZS JMK

Podle policistů se dále zranili řidič i spolujezdec z osobního auta, které do policejní dodávky narazilo. „Z prvotního vyšetřování vyplynulo, že devětačtyřicetiletý řidič osobního auta zezadu narazil do dodávky. Dechová zkouška u tohoto řidiče byla pozitivní. Přístroj ukázal hodnotu 1,63 promile," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Jak dále doplnil, dálnice byla po dobu dokumentace a vyšetřování nehody neprůjezdná, takže se na ní tvořily dlouhé kolony. Objízdná trasa z exitu Ostrovačice po souběžné silnici číslo 602 byla přetížená. Docházelo tak na ní podle policie k dopravním komplikacím.

"V průběhu zásahu složek IZS došlo v protisměru k další nehodě dvou osobních aut. Viník této nehody se pravděpodobně nevěnoval řízení a narazil do před ním jedoucího vozidla. Tato nehoda se obešla bez závažnějšího zranění. Místo bylo průjezdné jedním jízdním pruhem. I ve směru na Brno se tedy vytvořila několikakilometrová kolona," doplnil mluvčí policie.

Fronty cestujících na nádraží v Šakvicích po nehodě vlaku.
Smrt na kolejích mezi Brnem a Břeclaví: rychlík srazil člověka, na místě zemřel

Na místě zasahovali také hasiči, kteří pomáhali s vyprošťováním zraněných a poskytli jim první pomoc. "Krátce po příjezdu k této nehodě se v opačném směru stala další nehoda dvou osobních aut. Také zde jsme pomáhali do příjezdu posilové jednotky ze sousedního Kraje Vysočina," přiblížil zásah ukončený po dvanácté hodině mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.