Podle mluvčí Českých drah Moniky Bezuchové byl provoz na trati zastavený v obou směrech. „Dálkovou dopravu jsme odkláněli přes Břeclav a Havlíčkův Brod. Do sousedních Letovic jsme poslali dva autobusy, aby převážely cestující, než se podařilo obnovit provoz regionálních spojů,“ řekla Bezuchová.

Provoz železničáři obnovili alespoň po jedné koleji kolem půl jedenácté. Krátce po poledni už vlaky projížděly Skalicí nad Svitavou bez omezení.

Jednalo se o spoj RegioJet z Prahy do Bratislavy. „Podle délky zpoždění budou mít cestující automaticky také nárok na kompenzaci jízdného,“ uvedl mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

Opilý řidič narazil v úterý v poledne do plotu. Nadýchal bezmála dvě promile.
Opilý řidič zboural plot. Nadýchal bezmála dvě promile

Na vlakové soupravě vznikla při nehodě škoda sto tisíc korun. Zabezpečení přejezdu s výstražnými světly a závorami bylo podle všeho v pořádku. „Zatím nemáme informace, že by přejezdové zabezpečovací zařízení nebylo v době nehody v činnosti,“ sdělil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Dodal, že letos už zahynulo na železnici na Blanensku a Vyškovsku po střetu s vlakem sedm lidí. Další dvě osoby nehodu přežily.

Vyšetřovatelé získali fotografie ženy, která peníze z toho účtu vybírala v Praze a Berouně. Poznáváte ji?
Na internetu nabízela zboží, nikdy jej ale neodeslala. Z lidí vylákala 123 tisíc