Na místo se strážníci dostali jako první a přivolali hasiče. „Poskytli jsme první pomoc muži zasaženému střepinami do ruky a přivolali záchrannou službu. Tři hlídky také po dobu zásahu odkláněly dopravu v okolí rektorátu,“ přiblížil zásah mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Zdroj: Městská policie Brno

Upozornění: záběry obsahují krev. Kamery na uniformách brněnských strážníků nahrály čtvrteční explozi tlakové lahve v dodávkovém automobilu na nádvoří rektorátu Masarykovy univerzity. Hlídka městské policie spustila záznamové zařízení krátce před výbuchem. Autor: Městská policie Brno

Hořící vůz opravářské firmy pak exploze doslova roztrhala. „Požár poničil ještě vedle stojící auto. Do péče záchranářů jsme předali dva zraněné," sdělil mluvčí krajských hasičů Jaroslav Mikoška. Škodu vyšetřovatel odhadl na více než milion korun.

Příčinu výbuchu hasiči stále vyšetřují. "Podle prvních odhadů a výpovědí svědků výbuch lahví pravděpodobně způsobil požár auta. Teď budeme zjišťovat, proč začal vůz hořet," dodal Mikoška.

Výbuch tlakové lahve ve vnitrobloku rektorátu Masarykovy univerzity v Brně nadělal pěknou spoušť.
Bylo to jako zemětřesení, popsal svědek výbuch v rektorátu Masarykovy univerzity



Rektorát je v pátek zavřený. "Prověřujeme stav budovy. Zatím víme, že jsou poškozené asi tři desítky oken. Výbuch poškodil skleněné výplně i rámy. Poškozená je také fasáda, zbytek by ale měl být v pořádku. Předpodkládáme, že v pondělí už bude budova v běžném provozu," uvedla mluvčí Masarykovy univerzity Tereza Fojtová.

Zdroj: Hasiči JMK

Zásah po výbuchu ve dvoře rektorátu Masarykovy univerzity z pohledu hasičů. Autor: Hasiči JMK