Zápas hostí hřiště Vysokého učení technického Pod Palackého vrchem v Brně. „Hrát 11.11. v 11:11 mě napadlo, když jsem s trenérem Jihlavy Ondrou Lapešem domlouval čas utkání. Hned mě podpořil a následně to se smíchem přijalo i superligové grémium malého fotbalu na svém zasedání, kde se schvalovala termínová listina,“ vysvětluje Táborský.

Jeho svěřenci zůstávají neporažení na druhém místě tabulky, před nimi je Pivovar Černá Hora Blanensko, které odehrálo utkání navíc. V Boskovicích před týdnem Brno zvítězilo 5:4 po pokutových kopech. „Chceme doma potvrdit svoji kvalitu a hrát s Jihlavou na výhru. Čeká nás však nebezpečný soupeř, který je v tabulce těsně za námi. Hraje podobným stylem jako Blanensko a má ve svém středu reprezentanty, kteří mají výbornou individuální úroveň,“ upozorňuje brněnský kouč.

Pod Palackého vrchem se utká dokonce druhý celek se třetím. „Brno už loni potvrdilo svou kvalitu a v této na to jen navázalo. Určitě to bude těžký zápas a hlavně na jeho hřišti. Popereme se o body,“ slibuje jihlavský kouč Ondřej Lapeš.
Jeho tým čeká obtížný závěr podzimu, po utkání v Brně se utká s vedoucím Blanenskem. „Třetí místo je na pohled zatím slušné, ale je před námi ještě hodně těžkých zápasů a žádný velký náskok nemáme, pořád se soustředíme na každý další duel. Teď nás čekají první a druhý tým tabulky, což nebude nic lehkého,“ podotýká jihlavský trenér.

Brno zatím kráčí superligovou sezonou suverénně a patří k hlavním aspirantům na titul. „Před sezonou jsme si řekli, že chceme atakovat nejvyšší příčky a domluvili jsme se, co pro to uděláme. Jsem rád, a jistě i celý mančaft, že se nám naše sny daří naplňovat a máme možnost se porvat o podzimního mistra. Musíme ale dál pokračovat v předváděných výkonech, čekají nás ještě dvě těžká utkání s Jihlavou a Olomoucí. Nějaké podcenění soupeře nebo večerní nezodpovědnost před utkáním není na místě,“ má jasno Táborský.

Ilustrační foto.
Zbrojovka pod koučem Šustrem poprvé prohrála, v oslabení nestačila na Třinec

Svou sílu ukázali jeho svěřenci právě v Boskovicích. Přestože s Blanenskem prohrávali 1:4, dotáhli duel do pokutových kopů, které vyhráli. „Dva body z Blanenska jsou velmi cenné. Prvních patnáct minut jsme vypadli ze hry a dostali čtyři góly, takže otáčet takový zápas bylo nesmírně těžké. Někteří naši hráči si nedokázali poradit s namoklou, vysokou umělkou a také jsme v úvodu netakticky uvolnili střed hřiště, odkud nás soupeř nemilosrdně trestal. Od druhé části prvního poločasu jsme ale zvedli hlavu, přeházeli sestavu, uspořádali obrannou hru a od zahájení druhé půle jsme šli po bodech. Ukázali jsme morální sílu, dotáhli utkání k remíze a důležitý je pro nás i druhý bonusový bod za výhru na penalty, protože jsme na podzim stále neporažení,“ těší Táborského.

Jihomoravské derby navíc sledovalo víc než čtyři sta diváků. „Líbilo se mi, že ani jedno mužstvo nebylo s remízou spokojené, obě hrála až do konce utkání na výhru. Jen je škoda, že takový kvalitní, dramatický zápas, kdy se v utkání podzimu potká první s druhým, nebyl k vidění v televizi. Byla to totiž propagace malého fotbalu se vším všudy,“ lituje brněnský trenér.

Jihlava zvládla zase náročný domácí duel s Pardubicemi a vyhrála 2:1. „Měl jsem obavy ze zápasu. Pardubický styl nám nesedí a potvrdilo se to i nyní. V závěru Pardubice v power play měly šance, ale v kontextu celého zápasu jsme si výhru zasloužili. Šancí jsme měli dostatek, akorát se nám nepodařilo proměnit a rozhodnout zápas dřív,“ vrací se k duelu Lapeš.

Jenže celek z Vysočiny teď musí vynaložit velké úsilí, aby uspěl na jihu Moravy. „Nevyrukujeme v plné sestavě, ale bude kvalitní a jsem s ní spokojený. Zapojíme mladé kluky a zároveň i zkušenost. K úspěchu povede hlavně bojovnost a plné nasazení. Uvidíme, na co to bude stačit,“ dodává jihlavský trenér.

Křest charitativního kalendáře. Královopolské volejbalistky na fotografiích pózují v historických vozech Bugatti.
Pokřtily kalendář. Pózy v historických Bugatti odkazují na slavnou závodnici