Už se na něm svezl hned po posledním závodu minulé sezony ve Valencii, ale nepřálo mu štěstí na podmínky. "Pršelo, takže jsem najezdil jen málo kol, navíc jsem se spíš vezl," řekl Abraham. "Jinak ale testy byly určitě přínosné pro mechaniky, kteří řešili nějaké drobnosti a mají dobré poznatky do dalšího zkoušení," pokračoval český jezdec.

Příští týden se svým týmem Cardion AB Motoracing odletí do malajského Sepangu, kde ho čeká už ostrý trénink. "První pocity na motorce ale byly super, už se těším na další testování. Tam už musím jezdit naplno. Musíme na ty testy být připraveni skoro jako na závody," prohlásil Abraham.

V tříměsíční závodní pauze se hodně věnoval fyzické kondici. Jezdil na kole, běhal a posiloval. Občas si pro zpestření vyjel i na motokrosové motorce. "Dal jsem tomu hodně, makal jsem a fyzicky jsem dobře připravený," ujistil jezdec. "Navíc jsem během pauzy stihl dohnat školu i nějaké další resty," doplnil.
Nový motocykl specifikace CRT má slabší motor a na tovární motocykly bude v MotoGP zcela jistě ztrácet. "Ale má dobrý podvozek. Uvidíme, jak mi sedne," řekl Abraham, jehož soupeřem v novém ročníku bude i další Čech Lukáš Pešek, který se po delší pauze vrací do prestižní kubatury seriálu mistrovství světa.