Za nejrychlejším Maverickem Viňalesem ze Španělska ve čtvrtek zaostal o 1,295 sekundy. "Dnes jsme toho měli v plánu opravdu hodně. V první rundě jsme potřebovali odzkoušet elektroniku a experimentální přední gumy," uvedl Abraham na svém facebookovém profilu.

Se zkouškou elektroniky byl tým spokojený, dobře nakonec dopadlo i testování pneumatik, i když jednou Abraham málem upadl. "První sada nebyla moc rozdílná, druhá byla super, ale jen na dvě kola. Pak jsem si málem ustlal, protože mně brutálně ujela ve třetí zatáčce, která je tady nejrychlejší," přiznal jezdec týmu Pull&Bear Aspar.

Hned v úvodu se mu ale podařilo zajet čas 1:30,17 a oproti středě tak o sekundu zrychlil. "Překonali jsme tak o čtyři desetiny čas, který jsme si dali jako cíl," těšilo Abrahama, který již v první části testování zvládl absolvovat i simulaci závodu a odjet větší počet kol v kuse.

To přitom původně tým plánoval až na odpoledne. "Vše bylo celkem pozitivní, jen předek začínal dost klouzat," řekl brněnský rodák.

Odpoledne tak tým mohl pokračovat ve zkoušení nastavení elektroniky a předního i zadního odpružení. "Bohužel jsem na to potřeboval použít jeden set gum, na kterém bylo třeba zajet stejný počet kol jako v závodě. Nebyl jsem s tím moc schopný zajet. Na poslední výjezd jsme dali nové gumy a začaly padat opravdu dobré časy," uvedl Abraham, jehož ale trochu mrzelo, že se nedokázal dostat pod hranici 1:30 minuty.

"To mě štve, ale jinak to byl hodně dobrý výjezd," dodal.

Druhé předsezonní testování MotoGP skončí v pátek.