Nejrychlejší byl úřadující mistr světa Jorge Lorenzo ze Španělska, před dvojicí krajanů Danim Pedrosou a Márkem Márquezem. Abraham na vítěze ztratil necelé čtyři vteřiny. "Jsem rád, že se nám nakonec podařilo zrychlit, ale ani tak jsme nesplnili cíl, který jsme si dávali - dostat se pod dvě minuty a čtyři vteřiny. To mě dost štve, protože jinak to dnes bylo dobré," uvedl v tiskové zprávě.

O lepší čas prý Abrahama připravily problémy s pneumatikami. "Hodně rychle odcházely, měnili jsme je každých patnáct kol a bohužel v době, kdy jsme byli nejvíc rozjetí, nám nové došly. Pak jsme ještě najezdili pár kol na měkčí směsi, ale čas jsem už nevylepšil," dodal.

Pešek za Lorenzem zaostal o 4,4 sekundy. Nejlepší čas zajel na vypůjčeném stroji od stájového kolegy Danila Petrucciho, protože motocykl českého závodníka na konkurenci nestačil. "Po porovnání dat jsme zjistili, že jsem na top speedu o 10 km/h pomalejší, i když mám rychlejší výjezd ze zatáčky. Na odpoledne mi půjčili motocykl týmového kolegy a já začal zajíždět rychlejší časy. Nakonec jsem se dostal až na 2:04,674 a s tím jsem spokojený," prohlásil.