Ve víkendových dnech obsadil 11. a 13. místo. "S testy jsem hodně spokojený a těším se za čtrnáct dní na závody," napsal Abraham na Facebooku.

Jezdec týmu Pull&Bear Aspar a navrátilec do královské třídy po roční zkušenosti v superbicích se po úvodním dnu v Kataru pořadím propadal. V sobotu i v neděli přitom v sedle ducati vždy mírně zrychlil až na své maximum 1:55,333 minuty, kterého dosáhl v úplně posledním testovacím kole víkendového programu. "Na konci jsme nazuli měkkou gumu a zkusili zlepšit čas. Měl jsem na to pět kol, ale zrovna v tom pátém se tam nachomýtnul Andrea Dovizioso. Nechal jsem si ho poodjet a pak jsem ho zkusil dojet, i když jsem věděl, že mi možná dojde benzin. Vyplatilo se," líčil Abraham.

"Benzin teda stejně došel, ale naštěstí, až když jsem najížděl k boxům, takže mě mechanici dožďuchali zpět," dodal.

Během víkendu absolvoval úspěšnou simulaci závodu, musel se ale také vypořádat s technickými problémy, protože v nedělním programu se mu v jednu chvíli na trati stroj zastavil, v sobotu zase Abraham upadl. "Ale byl to jen malý pád v první zatáčce," konstatoval český jezdec.

S předchozí simulací závodu byl velmi spokojený. "Celý závod jsem jel konzistentní časy 1:56 a něco. Takže fakt super," pochvaloval si.

V dějišti prvního závodu mistrovství světa byl stejně jako při předchozích testech v Sepangu a na Phillip Islandu nejrychlejší Španěl Maverick Viňales, nováček v továrním týmu Yamahy. Abraham za ním zaostal o sekundu a tři tisíciny. Pod hranici 1:55 se v Losailu dostalo jedenáct jezdců.

Na katarském okruhu se první závod sezony pojede 26. března.