Vedle ní patří do týmu brněnské Tesly ještě velezkušená osmatřicetiletá Soňa Bernardová a druhý rok jim sekunduje i mladá Eliška Skácalová, kterou do skupiny přibraly z Olomouce. Hlavní disciplínu pro ně představuje soutěž párů. „Ve třech se můžeme na jednotlivé sestavy střídat. Je to běžné a výhodné. Navíc to pomáhá i v tréninku, když jedna z nás nemůže," pochvaluje si Bernardová.

Mladá Skácalová se lepší a představuje budoucnost českého synchronizovaného plavání. „Tréninky s holkama v Brně jsou s Olomoucí nesrovnatelné. Rezervy mám zatím hlavně v technice a v projevu," říká devatenáctiletý benjamínek. „Musíme Elišku postupně ukazovat rozhodčím. Neznámým totiž hned vysoké známky nedávají," přidává Bernardová.

Letos se české české akvabely vytáhly. Na mistrovství Evropy v Berlíně skončily sedmé a na nedávném Světovém poháru v kanadském Quebecu obsadily devátou příčku. „V zámoří startovala téměř kompletní světová špička. Když takhle zacvičíme při olympijské kvalifikaci, Rio de Janeiro nás nemine. Naši sestavu navíc pořadatelé vybrali i do závěrečné exhibice. To svědčí o tom, že se opravdu líbila," popisuje Bernardová, která startovala na hrách pod pěti kruhy už čtyřikrát.

Právě brazilské Rio motivuje české reprezentantky nejvíc. „Přípravu plánujeme směrem k Brazílii," ujišťuje Bernardová. Příští rok je vrchol mistrovství světa v ruské Kazani a na jaře 2016 přijde kvalifikační soutěž na olympijské hry. „O nominaci rozhodne pouze jeden závod, z kterého se kvalifikuje šestnáct nejlepších párů," vysvětluje nejstarší z akvabel.

Trio dělá pro úspěch vše. Spolupracuje i se světoznámým choreografem Stephanem Miermontem. „Má obrovský přehled. Podílí se na přípravě nejlepších týmů. Nám pak předává jejich tréninkové metody a trendy. Pozdvihl nás výš," oceňuje Dufková práci Miermonta, který spolupracuje s hvězdami světového showbusinessu a tvořil choreografii i pro velehlasný francouzský umělecký soubor Cirque de Soleil.

Ačkoli brněnské akvabely patří dlouhodobě mezi světovou elitu, nemají to mezi ostatními plaveckými sporty jednoduché. „Dostat se na trénink do pořádného bazénu je obtížné. Navíc je náš sport málo peněžně podporován," stěžuje si Bernardová.