Ostravský rodák Aspridis na jih Moravy přichází s vizitkou 134 branek v minulé sezoně. Před něj se v této statistice dostalo pouze čtrnáct konkurentů. V týmu nováčka ze Zlína byl v tomto ohledu nejlepší. Teď má střelecky táhnout Brno. „Měl jsem nabídky i odjinud, ale rozhodl jsem se pro tento ambiciózní tým. Po letech na chvostu tabulky chci konečně hrát o nejvyšší příčky," věří produktivní pravé křídlo.

O zájmu v letošní tabulce osmého Brna se v házenkářských kuloárech šeptalo docela dlouhou dobu. „Dostal jsme zajímavou nabídku, jednání se trochu prodlužovala. Věřím, že obě strany budou spokojené. V Brně jsou výborní hráči. Vím, jak klub funguje," sází pochvaly na adresu Králova Pole.

Stejně jako v letošní sezoně povede Aspridise kouč ruského původu Andrej Titkov. „Jeho příchod do Brna byl jeden z důležitých faktorů. Sedli jsme si po sportovní i lidské stránce. Ale neznám nikoho, komu kouč Titkov nevyhovuje," těší se Aspridis na pokračování spolupráce.

Titkov ovšem nebude jediná známá tvář, která jej na startu letní přípravy čeká. „Potkal jsem se Peťou Štolcarem ve Frýdku, s Tomášem Veřmiřovským v Kopřivnici, chvíli s Jožou Hantákem a taky Jirkou Kubisem," vypočítává kontakty.

S očekávaným závěrem studií si výrazně oddechne. „Asi by to nebylo tak těžké, kdybych hrál v místě, kde je univerzita. Jenže Ostrava v nejvyšší soutěži není. Tak jsem se toulal po Karviných, Kopřivnicích, Frýdcích… Teď v Zubří nebo ve Zlíně jsem to měl ještě těžší, už to byla dálka," přiznává student kombinace tělocvik-občanská výchova na pedagogické fakultě.