Oba mají ve Zlíně spoustu známých. „Zrovna v úterý jsem tam byl a s pár klukama se sešel. Trochu jsme se hecovali. Možná i vymyslím nějaké speciální prémie pro brněnskou kabinu. Ještě o tom popřemýšlím," říká pravé křídlo Králova Pole.

Trenér ruského původu Titkov žádné zvláštní emoce nepociťuje. „Nad tím, že hraju proti svému bývalému klubu, vůbec nepřemýšlím. Chci dva body a na to se soustředím," povídá rezolutně rodák z Krasnodaru.

Vyvstává otázka, pro který celek bude znalost toho druhého výhoda. „Jednoznačně se to říct nedá, ale mírně máme navrch my. Kouč Titkov totiž drtivou většinu zlínských hráčů zná. V trénincích jsme se na ně už taky specificky připravovali," přibližuje Aspridis.

Brněnský trenér souhlasí. „Úloha kouče je trochu přeceňovaná. Sice nějaký styl mám, ale házená není basketbal. Zlín tedy nemá žádnou výhodu v tom, že jsem ho v minulé sezoně vedl," vykládá Titkov.

Jasný favorit

Házenkáři KP Brno zatím v extralize dvakrát prohráli a dvakrát vyhráli a okupují osmé místo v tabulce. Naposledy padli v Plzni. „Dalo se tam bodovat. Dost nás prohra mrzela," lituje Aspridis těsné porážky 20:23 s úřadujícím extraligovým mistrem.

Zlínu, který hraje teprve druhou sezonu v nejvyšší soutěži, patří desátá extraligová příčka. První výhry se dočkal až v posledním kole, když doma zdolal Přerov 39:22. „Za jejich nejsilnější stránku považuji brankáře. Místo mě do Zlína přišel trenér Mičola a nový impulz je na hráčích znát. Sledoval jsem je i na videu, rozhodně nehrají špatně. Jsme však jednoznačný favorit," má jasno Titkov. „Nebezpečné jsou také spojky Kafka a Doležel. Jinak nás nemají čím překvapit," přidává Aspridis.