"Když jsem se dívala do kalendáře a viděla, že odlet už je za pár dní, tak už to na mě dýchlo. Všude v novinách se o tom už píše, někteří sportovci už tam odlétají, takže to už hodně vnímáme. Ale že jsme na olympiádě, si naplno uvědomíme, až když přijedeme do vesnice," řekla Veselá v rozhovoru s novináři na posledním soustředění v Jindřichově Hradci.

Jelikož už má za sebou hry v Aténách a v Pekingu, připouští, že postup do Londýna brala s větším klidem. "Neprožívala jsem to tolik, jako když to bylo poprvé. To si pamatuju, že jsem měla největší emoce v životě. Teď už to takové nebylo. Na druhou stranu si olympiádu nezahraju každý den. Takže je to stále super úspěch a užívám si to. Zvláště když je to možná moje poslední olympiáda, kdo ví," prohlásila jedna z klíčových opor týmu.

Těší se hlavně na to, že bude moci potkat zástupce jiných sportovních disciplín. "To je odlišné od mistrovství světa nebo Evropy, kde je to jen o basketu. Tady běžné potkáte ve vesnici Usaina Bolta nebo jiné sportovní hvězdy," popsala s tím, že velkým lákadlem je i průvod při zahajovacím ceremoniálu. "Trochu mě překvapilo, že nás na něj pustí, přestože hned druhý den ráno hrajeme, ale jsem ráda," dodala.

Právě brzké ranní zápasy pro ni budou trochu komplikací, jelikož si během čtyřletého angažmá ve Valencii zvykla na španělský rytmus života posunutý více směrem k noci. "Tam jsme začínaly trénovat až kolem dvanácté, takže se vstávalo později. Pro mě to tedy není ideální, ale podřídíme tomu přípravu, abychom si na brzké vstávání zvykly," sdělila.

Během kvalifikace a přípravy se potýkala se zraněním paty, na hry už ale bude plně připravená. "Ještě to trochu cítím. Ale je to mnohem lepší a zlepšuje se to. Bude to v pohodě. Při hře to ani nevnímám, jen po zápase se to ozve," řekla Veselá.

Před odletem také vyřešila nepříjemnost spojenou s hledáním nového angažmá po krachu Valencie. Nakonec kývla na nabídku tureckého celku Homend Antakya. "Chtěla jsem to už rozlousknout, abych se mohla soustředit jen na olympiádu. Nabídek nebylo moc, jelikož nám konec Valencie oznámili pozdě a soupisky euroligových klubů už byly plné. Jednala jsem s italským Tarantem, ale to také má finanční problémy," popsala Veselá. Měla také nabídku z USK Praha, ale ještě chce hrát v zahraničí, než se vrátí na konec kariéry domů.

Proto zvolila Antakyi, což bere jako novou výzvu. "Turecko z toho vyšlo jako nová zajímavá zkušenost. Navíc Evropský pohár jsem ještě nevyhrála, tak to můžu zkusit nyní," prozradila dvojnásobná vítězka Evropské ligy s Brnem a Valencií. "Jdu tam s tím, že to asi bude velké dobrodružství. Na druhou stranu věřím, že když je to menší klub, že tam bude taková rodinnější atmosféra. Taky bych měla dostat více minut než ve Valencii, kde byla velká konkurence," dodala.

S budoucími soupeřkami z turecké ligy se potká už na olympiádě, kde právě Turecko bude jedním ze soupeřů v základní skupině spolu s USA, Angolou, Čínou a Chorvatskem. "Skupina je nevyzpytatelná. Američanky jsou číslo jedna, ale ostatní týmy mohou porazit každý každého. Můžeme tak být druhé, ale i páté. Ale je to hratelné. Půjdeme do toho s tím, že chceme uspět," dodala Veselá.