O potvrzení své dominance i napotřetí touží o tomto víkendu, kdy se do haly bohunického kampusu opět sjede badmintonová špička. „Na kurtech se představí ti nejlepší čeští hráči doplnění o zajímavé zahraniční posily. Například po oba dny nastoupí téměř všichni mistři z letošního domácího mistrovství jednotlivců,“ pozval na sobotní a nedělní semifinálové a finálové souboje prezident jehnického klubu a hlavní organizátor akce Ladislav Vorel.

Jeho hráči útočí na dokončení vítězného hattricku, na jehož cestu nastoupili před dvěma lety ve stejné hale. „Nic jiného než další titul nebereme,“ uvedl odhodlaně Vorel.

Suverénní vítěz základní části se v sobotu od dvou hodin odpoledne utká v semifinále se čtvrtou Dobruškou. O tři hodiny později proti sobě nastoupí Benátky nad Jizerou proti Meteoru Praha. Turnaj vyvrcholí o den později od devíti hodin ráno zápasy o umístění. Vrchol přijde hodinu po poledni, kdy se rozhodne o novém republikovém šampionovi.

„Předpokládám, že se ve finále potkáme opět s Benátkami. Jen doufám, že tentokrát zvítězíme už bez nervů,“ narážel Vorel na předchozí dva souboje, které rozhodovala vždy až tři nastavená utkání.

Pokud se splní jeho předpoklady, v mužské dvouhře na sebe narazí i dva nejlepší čeští singlisté za posledních patnáct let – jehnický Petr Koukal a středočeský Jan Fröhlich.

V posledním vzájemném měření sil na republikovém mistrovství jednotlivců v Plzni zvládl svou úlohu lépe starší Fröhlich. „Utkání beru jako příležitost k odvetě. Poslední porážka mě hodně mrzela, takže teď mám ideální příležitost mu ji oplatit,“ svěřil se Koukal.

V základní části zvítězily Jehnice nad Benátkami jednoznačně 7:1. „To teď už nic neznamená. Bude nám stačit, když je porazíme 5:3,“ usmál se Vorel.

BRNĚNSKÉ FINÁLE

Program (Kampus Masarykovy univerzity v Bohunicích)

SOBOTA (semifinále):
14.00 Jehnice – Dobruška
17.00 Benátky nad Jizerou – Meteor Praha

NEDĚLE (o umístění):
9.00 o 3. místo
14.00 finále

Počet týmových titulů jednotlivých účastníků:
14×     Meteor Praha
5×     Benátky nad Jizerou
2×     Jehnice
1×     Dobruška

Historicky nejúspěšnější:

24×     Spoje Praha