Jen pro jedno mužstvo nebude následující víkend vrcholem sezony. Pro brněnské AVG Draky to bude spíš generálka před finále české nejvyšší soutěže. „Chceme vyhrát jak český titul, tak pohár,“ ujišťuje trenér Draků Arnošt Nesňal, že jeho svěřenci nebudou bojovat na půl plynu.

Nejvíce by chtěla vyhrát asi Technika. Sezona ji nevyšla, vypadla z elitní čtveřice, a hrála s Blanskem o baráž. Po prvním zaváhání se jí poměrně v pohodě vyhnula.

„Chceme postoupit do finále a v něm vyhrát,“ má jasno trenér Techniky Martin Střítecký.

Jenže tým z Kraví hory to nebude mít lehké. Přišel o klíčové nadhazovače. „Altamirano je zraněný a už odcestoval do Panamy, Mráz má mononukleózu. Jsou to nejlepší nadhazovači, budou nám hodně chybět,“ posteskl si Střítecký.

Ve finále by si Technika přála střetnutí s Draky. „Letos hrají mizerně,“ soudí Střítecký o hře suverénního dvanáctinásobného mistra republiky.

Drakům může chybět hned několik hráčů. „Dokud nám nechybí padesát procent týmu, tak stále můžeme hrát. I když šest marodů z celkového počtu dvaceti hráčů je už hodně,“ připomíná Nesňal. Mimo hru budou určité Hajtmar a Toufar, otazník visí nad startem Budského, Minaříka, Petříka a Polanského.

Letos se pohár bude poprvé bude hrát novým způsobem. Místo tradičního schématu semifinále – finále formou turnaje Final four. V pátek a v sobotu se týmy utkají každý s každým. V neděli si dva nejlepší zahrají finále. Až na jeden zápas vše v Komárově.

„Nebyl by to špatný systém, kdyby se o něm rozhodlo na začátku sezony a ne před dvěma měsíci,“ zlobí se Střítecký.

A nelíbí se mu ani páteční termín. Technika hraje v pátek od půl třetí. „Sice je to v televizi, ale hráči si kvůli tomu musí brát dovolenou,“ čertí se hrající kouč Techniky.