Kromě černého a bílého ze svého mateřského klubu má v šatníku také trikot z Utkání hvězd. Tento týden mu do něj přibyl také dres reprezentační a dá se čekat, že si bude muset udělat i místo na uniformu nějakého nového klubu.

Kromě dobrých výkonů v sezoně mohl zájemce nalákat i vydařeným debutem v reprezentaci na přípravném turnaji v italském městě Porto San Giorgio.

„Zahrát si v reprezentaci, to bylo super,“ nadšeně hodnotí svoji premiéru Slezák.

V týmu trenéra Zdeňka Hummel rozhodně nehrál dvaadvacetiletý mladík druhé housle. Ve třech zápasech nastřílel osmačtyřicet bodů a byl tak nejlepším střelcem českého týmu. Nejvíc se mu dařilo proti Itálii, které nasázel dvacet tři bodů. „Zahrál jsem si skoro až dost. V každém zápase jsem byl ve hře tak pětadvacet minut. Navíc jsem hrál prvního rozehrávače, na to jsem taky nebyl úplně zvyklý,“ prozrazuje Slezák.

Češi nakonec skončili na turnaji třetí, porazit dokázali jen Slováky, nestačili na domácí a na Chorvaty. „Byl to dobrý turnaj, hrálo se hodně natvrdo,“ hodnotí zápasy Slezák. Pro toho reprezentační povinnosti nekončí, trenéři ho pozvali i na soustředění v polovině června v Opavě.

Reprezentační tým byl zatím chudší o hráče, kteří ještě hrají se svými kluby. Ti se k týmu připojí až v červenci. Trenéři pak dají dohromady tým pro mistrovství Evropy. „Tam si asi nezahraju. Od toho tu jsou jiní borci,“ míní Slezák. Zároveň nepočítá, že by v další sezoně nastupoval za BBK. „Druhou ligu se mi moc hrát nechce, mám už i nějaké nabídky,“ přiznává.