„U nich se hraje vždycky blbě. Věděli jsme, že bude hodně těžký tam podruhé uspět. Rozhodla naše špatná obrana v první půli a individuální chyby v závěru zápasu,“ vrátil se k nedělní prohře 69:78 rozehrávač Štěpán Vrubl, s osmnácti body nejlepší střelec utkání.

Další ligový zápas čeká Brňany na půdě nováčka z Kolína. Proti tomu doma počátkem října předvedli jeden z nejlepších letošních výkonů a po zásluze vyhráli vysoko 111:80.

Ještě předtím se však pokusí odčinit výprask, který si před týdnem odvezli z rakouského Klosterneuburgu v rámci Středoevropské ligy. Ve středeční odvětě chtějí dát zapomenout šestadvacetibodovému debaklu.

Zápas bude pro A Plus prvním domácím pohárovým představením. „Je to zpestření ligy a hlavně šance pro mladé hráče, kteří toho jinak moc nenahrají. Bude to zajímavá konfrontace,“ těší se Vrubl.

Základem úspěchu mají být uzdravující se marodi. „Minule měl něco s kotníkem Pavel Novotný, já si zase zarazil koleno. Navíc s náma vůbec nejel Machy (Machač, pozn. red.), který měl teplotu. Teď už se pomalu dáváme všichni dohromady. U nich jsme dostali šišku, tak jim to chceme doma vrátit,“ hlásí Vrubl.