„Samozřejmě že i pohárová utkání chceme vyhrávat. Přestože se nám to zatím nepovedlo, tak i samotná zkušenost z takových zápasů je pro nás velmi cenná,“ hledal na utkání pozitiva trenér basketbalistů A Plus Zdeněk Hummel.

Ten splnil svoje slova o tom, že dá šanci především mladým hráčům, kteří se na palubovku v ligových zápasech příliš nedostanou.

Navíc vůbec nenastoupil tahoun mužstva Štěpán Vrubl, který svůj tým povzbuzoval v civilu jen z lavičky.
„Na tréninku jsem si trochu natáhl třísla, tak jsem to nechtěl trápit. Chci být fit do sobotního zápasu v Kolíně,“ vysvětlil jediný zástupce brněnského týmu v seniorské reprezentaci.

Hned v úvodu se navíc nešťastně srazil s jedním ze trojice soupeřových Američanů druhý rozehrávač Brňanů Daniel Gajdošík. Ten se sice v průběhu zápasu na palubovku vrátil, ale pouze na pár minut.
Vůbec poprvé tak dostal před domácím publikem příležitost teprve sedmnáctiletý juniorský reprezentant Jiří Kysela, který strávil na palubovce více než šestadvacet minut – nejvíc z celého mužstva.

„Takový zápasy nehraji každý den. Nasbíral jsem hodně cenných zkušeností, které určitě v budoucnu použiju,“ uvedl po zápase třetí nejlepší střelec extraligy osmnáctiletých.

Přes polovinu včerejšího mače odehrál i Marek Benda, velký prostor dostal také další hráč z lavičky Vladimír Sismilich.

I přes výrazné omlazení v sestavě se Brňané pustili do soupeře bez respektu. V polovině druhé části dokonce vedli o třináct bodů 35:22.

Rakušané však ještě do poločasu stihli vyrovnat a dvacetibodovou šňůrou z úvodu druhého poločasu poslali brněnský tým do kolen.

„Ještě jim chybí zkušenosti. Jednou hrajeme velmi dobrej basketbal, ale pak přijdou i situace, kdy mám pocit, že jsem na žákovském utkání,“ hodnotil trenér Hummel.

Tři porážky znamenají, že šance na další postup z čtyřčlenné skupiny jsou pro A Plus prakticky nulové. Brňany tak v poháru čekají už jen dva zápasy s maďarskou Nyiregyházou a jeden s Novým Jičínem.