Brňané od začátku zápasu ztráceli a ještě v poločase prohrávali o osm bodů. Závěrečné vzepětí ale soupeři pořádně zamotalo hlavu a duel dospěl do prodloužení. „Na konci mi připadalo, že jsme skoro nevěděli, co dělat. Soupeř ukázal obrovskou aktivitu a hrál hodně agresivně v obraně. My jsme byli chvílemi trochu bezradní," ocenil výkon domácího týmu hostující kapitán Stanislav Zuzák.

Svěřenci trenéra Tomáše Pětivlase předvedli skvělý výkon zejména pod košem, dohromady zaznamenali 61 doskoků. „Když máte tolik útočných doskoků a soupeře přeskáčete, je škoda utkání nevyhrát," posteskl si Pětivlas. „To číslo je úplně neuvěřitelné," doplnil hostující stratég Karel Forejt.

V prodloužení na sebe vzal zodpovědnost hostující Jiří Šoula, který získal Hradci náskok tří bodů. „Vzal to dvakrát na sebe a rozhodl. Věděli jsme, že teď hraje ve velké fazoně, ale bohužel se nám ho nepodařilo zastavit," mrzelo Pětivlase.

Do utkání už v brněnském dresu naskočil Jan Kozina, a tak měli domácí k dispozici aspoň jednoho klasického rozehrávače. „Absence na tomto postu nás především svazuje v jedné věci, a to jsou ztráty. Ty nás trápí celé utkání a jsme v těch situacích navíc ještě strašně hloupí. Jestliže máte osmnáct ztrát doma, je to strašně moc," vysvětlil domácí kouč, který nyní musí řešit i výpadek zraněného kapitána Jaroslava Prášila, jenž duel nedohrál.

Po třech kolech patří Mmcité předposlední pozice v tabulce, horší je o skóre pouze Prostějov. V dalším střetnutí se brněnský celek představí ve středu na hřišti druhé Opavy.

Mmcité Brno – Jindřichův Hradec 79:84 pr.

Po čtvrtinách: 13:17, 31:39, 52:56, 71:71. Nejvíc bodů: Zachrla 19, Prášil 18, Cumberbatch 13 – Nofflet 18, Lamar 17, Vošlajer 13.