Michal Norwa ani Štěpán Vrubl však zatím nic nepodepsali. „Jsem s klubem více méně domluvený, ale ještě to není úplně stoprocentní," hlásil Norwa, který v minulé sezoně začínal v Jindřichově Hradci, poté se přesunul do nejvyšší soutěže do Plzně.

Možná ještě méně jasno než devětadvacetiletý pivot má Vrubl. Ten už pomýšlí hlavně na trenérskou kariéru. „Dohodli jsme se, že začnu u čtrnáctek, pak k tomu přiberu ještě devatenáctku. Jestli budu ještě hrát bude jasné někdy na začátku srpna," povídal šestatřicetiletý rozehrávač, který má zkušenosti také z reprezentace.

Šéftrenér Miroslav Pospíšil by jej ale raději viděl na palubovce. Tandem koučů Petr Němec – Libor Jeřábek tak zatím netuší, s jakými ambicemi klub do druhé nejvyšší soutěže půjde. „Dokud tu nebude na tréninku patnáct kluků, tak nevím nic. Uvidíme, jak to nakonec dopadne," zvažoval možnosti Jeřábek.

Ten už se pomalu loučí se spoluprací s mládežnickým reprezentantem Prokopem Slaninou, který ještě před pár dny hrál na světovém šampionátu sedmnáctek v Litvě. „Jestli neodejde letos, tak příští rok určitě. Pokud chce pryč, tak jej neudržíme. Myslím, že má namířeno do Španělska," povídal kouč na adresu momentálně nejzářivějšího klenotu pověstné brněnské líhně.

Právě na talentovaných hráčích v kombinaci se zkušenostmi chce klub stavět. „Pro mladé kluky je první liga lepší. Určitě se v ní vyhrají lépe než v mattonce," přemýšlel Norwa.

Brněnský basketbal získal nového sponzora, jehož jméno „propašoval" i do klubového názvu. Nyní bude klub z haly Moravské Slavie vystupovat jako JBC Mmcité Brno. „Je to rozhodně příjemné. Pro nás je to taková nová výzva," liboval si kouč Jeřábek.

Za měsíc se může jihomoravský celek připravovat na ostré bitvy. A časem na splnění dlouhodobého cíle. Za pár sezon se má v tradiční basketbalové baště znovu hrát nejvyšší soutěž.