O vítězství rozhodli Brňané především ve třetí desetiminutovce, kterou vyhráli o třináct bodů. Náskok do konce utkání v pohodě udrželi. „Jsme rádi, protože jsme se dotáhli na týmy před námi a už nejsme na spodku tabulky tak osamocení. Stojí za tím tvrdá práce, podařilo se nám ubránit střelce hostů," hodnotil duel do kamery České televize brněnský kouč Tomáš Pětivlas.

mmcité brno – svitavy 82:70Nejvíc bodů: Prachař 20, Egwuonwu 11, Nehoda a Hrabovský po 10, Cumberbatch 9, Zachrla a Šmíd po 8 – Jones 26, Doaks 21, Teplý a Špaček po 6. Trojky: 22/7 – 20/7. Trestné hody: 14/7 – 25/19. Doskoky: 47 – 39.

V utkání se dařilo zejména autorovi dvaceti bodů Prachařovi, který se blýskl i třemi úspěšnými trojkami. „V Brně jsem začínal a teď jsem se vrátil. Kde jinde by mi to mělo padat, než doma," usmívala se domácí opora.

Mmcité zvládlo duel i přesto, že týmu scházeli pro zranění oba rozehrávači. Michala Šotnara a Jana Kozinu ovšem zastoupil devatenáctiletý Marek Líčeník, který odehrál téměř 27 minut. „Předvedl dobrý výkon a prokázal, že v budoucnu může naše elitní rozehrávače nahradit," chválil Pětivlas svého svěřence.

Svitavy střelecky táhly pouze zahraniční posily, Kanaďan Jahmal Jones s Američanem Nicchaeusem Doaksem se dohromady postarali o 47 bodů. „Nabádal jsem o poločase hráče, abychom pokračovali v agresivní a útočné hře. Nedali jsme žádný lehký koš. Naše hra byla upracovaná a rozpadla se. Soupeř dal několik trojek, tam se utkání zlomilo," posteskl si kouč Svitav Stanislav Petr.

V dalším zápase se Brňané představí již ve středu na palubovce sedmého Kolína, kde nastoupí patnáct minut před šestou večer.