Vedení Žabin řešilo přes léto především ekonomickou stabilizaci klubu. Kvůli absenci generálního partnera se nejúspěšnější český klub musel dokonce odhlásit z Euroligy, ve které bude chybět poprvé po devatenácti letech nepřetržité účasti. Návrat bývalé opory tak pro klub představuje výrazně pozitivní zprávu. „Iniciativa vzešla z její strany. Velmi mě překvapilo, když mi zavolala s úmyslem se vrátit, ale také mě to potěšilo," řekl Bobrovský.

Mistryně Evropy z roku 2005 a držitelka stříbrných medailí z mistrovství světa 2010 a evropského šampionátu 2003 se však zříká role tahounky týmu, kterou zastávala v minulosti. I vzhledem k tomu, že pečuje o dítě. „S Hankou se domluvíme, kterých utkání se zúčastní. Předpokládám, že upřednostní mateřské povinnosti. Zatím jsme se bavili jen o trénincích, žádnou přesnou dohodu nemáme," nastínil Bobrovský.

Na palubovky české nejvyšší soutěže se Horáková vrátí po dvouleté odmlce. „V obraně si stále svoje uhraje. Ví, kam se má postavit. V útoku potřebuje trénink. Dravost, kterou měla ještě před mateřskou dovolenou, už nemá takovou" naznačil kouč aktuální formu své svěřenky.

Výrazně proměněný kádr, který chce v této sezoně proniknout aspoň do play off, dostal příchodem bývalé kapitánky výraznou vzpruhu. „Zavládlo nadšení. Z psychického hlediska nám pomůže už jen to, že nás diriguje na tréninku. Chceme, aby nám na hřišti pomáhala co nejvíc, ale ona si přišla především s chutí zahrát," přidala postřeh kabiny kapitánka Barbora Kašpárková.

Tým posílily také tři zahraniční hráčky: švédská pivotka Ulrica Holmqvistová a dvě Srbky, křídelní hráčka Maja Vučurovičová a pivotka Jelena Velinovičová. „Maja je z příchozích hráček nejvýraznější osobnost," vyzdvihl Bobrovský čtyřiadvacetiletou křídelnici.

Sobotní start soutěže v pět hodin odpoledne na domácí palubovce proti Slavii nestihne Kašpárková, která má natržený vaz v kotníku. „Věnuju se naplno rehabilitaci a věřím, že za dva týdny nastoupím," dodala.

aktuální kádr

Rozehrávačky: Hana Horáková, Petra Holešínská, Adéla Neubauerová, Gabriela Giacintova

Křídelnice: Maja Vačurovičová (Srbsko), Lucie Hošková, Barbora Kašpárková, Klára Křivánková, Natálie Stoupalová, Lenka Šoukalová

Pivotky: Jelena Velinovičová (Srbsko), Ulrica Holmqvistová (Švédsko)

ROZHOVOR S HANOU HORÁKOVOU SI PŘEČTETE VE STŘEDEČNÍM VYDÁNÍ BRNĚNSKÉHO DENÍKU ROVNOST.