Vzhledem k cestování vám předzápasový trénink skončil až po desáté hodině večer. Jak jste se poprala s netradičním ča­sem?

Obvyklé to není. Ale potrénovaly jsme dobře, máme ráno čas se vyspat. Dáme si dobrou snídani a půjde to. (úsměv)

Měla jste po téměř celodenní cestě těžké nohy?

Já na to tolik netrpím, ale některé holky říkaly, že je to pro ně trochu náročnější. Asi chvíli potrvá, než se aklimatizujeme a rozběháme se.

Trénink vypadal výrazně zaměřený na rychlé protiútoky…

Byl to takový klasický trénink před zápasem, ale rychlý protiútok je určitě hlavní klíč, který musíme použít. Potřebujeme hrát rychle dopředu, protože soupeř bude v postupné ofenzivě silný. Protiútok je naše největší šance.

Máte za sebou už i sledování soupeře na videu?

Koukaly jsme každá individuálně na nějaká videa na youtube. Něco ještě zvládneme těsně před zápasem. Soustředíme se hlavně na svoji vlastní hru.

V neapolské hale jste ale nebyla úplně poprvé…

Hrála jsem v ní už na Evropě v šestnáctkách. Jestli ji zaplní fanoušci, bude to fajn. Snad přijdou, i když se ve městě hraje i Evropská liga ve fotbale.

Jaké máte poznatky o italském basketbale?

Je to tvrdší basket než český, soupeř bude hrát hodně agresivně. Uvidíme i podle toho, jak zahrají cizinky Neapole.

Býváte před významnějšími zápasy nervózní?

Moc je nerozlišuju, každý zápas je pro mě významný. Ale je příjemné zahrát si zápas v Evropě, je to motivační. Můžeme se ukázat před novými soupeři a novými lidmi.

Doléhá na vás, že v lize se Valosunu zatím tolik nedaří?

Doléhá, ale nemyslím si, že to na mě má vliv v zápase. Po něm si řeknu, že je to třeba špatné, ale do dalšího utkání už jdu vždy s čistou hlavou.