Frisco je spolu mistrovským USK Praha nasazené až do semifinále. Na další mistrovské zápasy si počká až do dubna. „Holky mají až do neděle volno, pak se začnou připravovat na další část sezony. První týden se zaměříme čistě na fyzičku, v dalším už ji zkombinujeme s basketbalem a ten třetí už bude vyloženě herní. Máme domluvené i tři přípravné zápasy, abychom nevypadli z rytmu,“ povídal asistent kouče Jana Bobrovského Milan Veverka.

Jejich svěřenky mají momentálně v hlavách jediné slovo: volno. Při úzkém kádru Frisca si ho zaslouží. „Únava nás stála i poslední porážku s VŠ. Holky už v závěru nemohly a neplnily proto taktické pokyny. Škoda, že jsme nezvýšili osmibodový náskok, ten bychom už snad uhájili,“ hlásil Veverka.

Zároveň upozorňuje, že Pražanky jednoznačně patří k elitním celkům. „Kdyby se jim vyhýbala zranění, tak musí hrát bez problémů na třetím místě. Vždyť vlastně jde o farmu USK,“ vysvětloval zkušený kouč, který v minulosti vedl i českou ženskou reprezentaci nebo silný euroligový Jekatěrinburg.

Odpočinek a fyzickou kondici budou basketbalistky Frisca nabírat v domácí hale, herní pohodu vyzkouší proti zahraničním celků. V Brně se dvakrát utkají se slovenským Ružomberokem, v pátek 30. března se pak vydají do maďarského Györu. „Těžko říct, jakou má nyní úroveň. My jsme rádi, s námi chce vůbec někdo rád. Ružomberok je ale druhý nejlepší tým Slovenska,“ představil Veverka soupeře pro přípravná utkání.

Herní praxe ale možná chybět bude. „Těžko říct, jak to s mladým týmem zamává. Kdybychom tu měli zkušené hráčky jako v minulých sezonách, žádné přestávky bychom se neobávali,“ dodal.