Výhra 83:63 ale uchovala nejvyšší soutěž na jihu Moravy i pro příští sezonu. „Byl to zápas především o hlavě," vracel se k úspěšné baráži brněnský pivot Jakub Krakovič.

Hradci Králové nastřílel v klíčovém utkání sezony patnáct bodů a po Ondřeji Šiškovi se stal druhým nejlepším střelcem týmu. Přestože diváci brněnským hráčům po zápase aplaudovali, Krakovič přehnané veselí odmítal. „Cítím úlevu. Vyhrát baráž pro nás byla povinnost. Nemůžeme se radovat, jako kdybychom byli mistři. Podělali jsme si sezonu už tím, že jsme do baráže vůbec spadli," štvalo 205 centimetrů vysokého basketbalistu.

I když byli Brňané proti finalistovi prvoligového play off v roli favorita, vidina sestupu je strašila. „Každý s nás si někde v hlavě musel připustit, že kdyby k tomu došlo, je konec a je to v pr…" uvědomoval si závažnost situace.

Sokol zaskočil Mmcité zejména v prvním poločase, který prohrál pouze rozdílem šest bodů. Na domácích se projevila čtyřicetidenní pauza od posledního utkání v základní části. „Po takové době vypadnete ze zápasového tempa. Pak najednou přijde jediné utkání, které rozhodne o tom, jestli se udržíte v soutěži. První poločas byl strašně těžký, ale ve druhém už se projevila kvalita na naší straně," hodnotil čtyřiadvaceti­letý hráč.

K úspěšné baráži měly Brňany nakopnout i změny v týmu. Do role hlavního kouče se přesunul Štěpán Vrubl, kondičně začal mužstvo připravovat bývalý atlet Svatoslav Ton. „Štěpána známe dlouho, vedení klubu nás chtělo nakopnout, protože předtím jsme stagnovali. A fyzicky jsme věděli, že jsme lepší než Hradec," mínil Krakovič.