Nováček nejvyšší soutěže Mmcité se tak nedočkal výhry ani na druhý pokus. Při domácí premiéře podlehl Ústí nad Labem 76:89. „Přestali jsme hrát a hosté si ve třetí čtvrtině vytvořili rozhodující náskok," našel rozhodující fázi zápasu brněnský asistent trenéra a manažer Štěpán Vrubl.

Mmcité Brno – Ústí nad Labem 76:89 (26:25, 45:50, 62:73)
Nejvíce bodů: Zachrla 21, Šmíd 19, Cvetinovič 9 – Šteffel 27, Mitchell 23, Steffeck 10. Rozhodčí: Vyklický, Kapl, Kapaňa. Fauly: 15:27. Trestné hody: 39/28 – 9/7. Trojky: 4:6.

V dresu Severočechů byli k neudržení Mitchell Kwamain s Davidem Štefflem, dohromady autoři rovné padesátky bodů. „V útoku jsme nebyli špatní. Dali jsme šestasedmdesát bodů. Když soupeře udržíme na šedesáti, tak vyhrajeme. Chyby musíme hledat hlavně v obraně," uvedl brněnský křídelní hráč Šmíd.

Hlavní argument našel při pohledu na skóre. „Ústí není Nymburk ani Prostějov, aby nám nastřílel devadesát bodů," povídal.

Ústí rozhodně nejelo na jih Moravy v pozici jasného favorita. Ve svých třech odehraných zápasech ani jednou nevyhráli. Ale prosadili se hráči, kteří v předchozích kolech tápali. „Bereme to jako odrazový můstek. Jsme moc rádi, že jsme v těžkém utkání v Brně dokázali zvítězit," radoval se trenér vítězů Martin Stavěl.

Mmcité nahradilo své přemožitele v roli posledního celku tabulky. Bez výhry se na chvostu potácí také Kolín, který ale už stačil odehrát tři zápasy.

Sezona basketbalistů pokračuje hned ve středu. V souboji týmů sázející na vlastní hráče jedou do Prahy na palubovku USK. Ten si první výhru přivezl ze Svitav, kde Brňané v prvním kole prohráli.

Po druhé porážce byli hráči Mmcité hlavně zklamaní. „Viděli jsme, že Ústí bylo hratelné. Nepředvedlo nějaký extra výkon, musíme se podívat do vlastních řad. Přesto jsme věřili celý zápas, že proti němu můžeme uspět," podotkl Šmíd, který nastřílel 19 bodů, lepší byl z jeho spoluhráčů jen Zachrla s 21 body.