Čínský tým cestuje po Evropě a sbírá zkušenosti s jinými basketbalovými styly. „Neměl jsem žádné zadání, kam trénink směřovat. Vybral jsem individuální i kolektivní cvičení, od všeho trochu. Na hráčkách jsem poznal, že jsou otevřené se všemu učit a vděčné za každý nový poznatek. Hned si vše zkoušely, jsou snaživé, běhavé, urputné,“ charakterizuje mladé asijské talenty.

Soustředění čínské školy vyvrcholilo přátelským zápasem v Bohunicích s dorosteneckým týmem Žabin, které domácí hráčky vyhrály 76:73. Nové zkušenosti si neodnesly jen basketbalistky z dálného východu, ale i Pruša. „Jednotka byla v angličtině. Měl jsem už nějaké přednášky, ale po jazykové stránce to pro mě v tréninku byla úplně nová věc. Také jsem přišel ke kolektivu, který jsem vůbec neznal, takže jsem musel na tréninku aktuálně reagovat a přizpůsobovat jej,“ říká.

Brněnská hala Rondo. Ilustrační foto.
Studie nové haly za Lužánkami: Z Ronda hokej zmizí, nahradí ho míče

Kouč Žabin si v budoucnu dovede představit i čínskou hráčku v domácí nejvyšší soutěži. „Vzdálenost je samozřejmě velká, ale Číňanky mohou české hráčky obohatit v tréninkovém přístupu, motivaci a snaze se učit novým věcem, posouvat se dál. Takové vlastnosti z nich byly hodně cítit,“ zmiňuje.