Spragueová patřila v minulé sezoně mezi nejlepší střelkyně domácí nejvyšší soutěže, v průměru zaznamenala 13,9 bodu na utkání.

Giacintova se do týmu vrací po třech letech, ve kterých si vyzkoušela také angažmá ve Francii. „V cizině jsem se vyhrála, musela jsem se spolehnout jen na sebe. Nejsou tam lidé, kteří se o vás postarají," rekapitulovala své zahraniční angažmá.

Ve Valosunu vyztuží pozici rozehrávačky, na které nastupuje účastnice nedávného světového šampionátu Kateřina Sedláková. Giacintovou tak čeká těžký boj o minuty na palubovce. „Rozhodne trenér, ale když se přes Katku dostanu, chci odvést to nejlepší," dodala.

Sedláková má ovšem nadále v klubu pevné místo. „Děláme všechno pro to, aby u nás byla spokojená," zaháněl Foltýn případné zájemce.

Valosun v přípravě vyhrál nad bratislavským Slovanem 64:59, čeká ho ještě turnaj ve Strakonicích s Karlovými Vary a Šamorínem. „Takto komplikovanou přípravu jsem nezažil, mění se program, stále ani nejsme kompletní. Máme čtrnáct dní na to, abychom se dali do kupy," hodnotil trenér Marian Svoboda, jehož tým začne ligu 22. října doma s Nymburkem.